Over Fruitteeltbedrijf F. van Schip

De afzet van ons produkt gaat grotendeels via een groothandel en een gedeelte loopt via onze eigen huisverkoop. Alles wordt geteeld volgens de strenge GlobalGap certificatie eisen.

In 2013 Is de winkel volledig vernieuwd. De openingstijden zijn donderdag, vrijdag en zaterdags. Het assortiment bestaat uit eigen geteelde appelen en peren.

global_gap.jpg

Pure fruitsappen waar onze eigen appelen en peren in zijn verwerkt. Dit zonder toevoeging van e-nummers. 

Streekprodukten waaronder Jam en Honing welke ambachtelijk zijn gemaakt.

Aardappelen, scharreleieren, zuivel van Hof Zum Walde en nog diverse andere houdbare artikelen.

In de zomer van 2016 hebben we ruim 2 ha aangrenzende grond erbij gekocht waardoor ons bedrijfsoppervlakte nu bestaat uit een oppervlakte van 16/17 ha, waarvan 10 ha appelen en 6 ha peren.

De grond waar we op telen is zeer geschikt voor de teelt van appelen en peren. De vruchtbare kleigrond (lichte) heeft een afslibbaarheid van 25-40%

We telen verschillende soorten appelen , als hoofdras de Elstar gevolgd door de Junami, daarnaast de Jonagold, Goudreinette en als zomerras de Delcorf . Vanaf 2021 is daar Wellant bijgekomen.

Als hoofdras van de peren is de Conference, gevolgd door de Doyenné du Comice en als stoofpeer de Gieser Wildeman.

Sinds een aantal jaren organiseren we, tijdens de pluk, excursies voor de plaatselijke lagere/peuterschool .Ze worden dan opgehaald met de pluktrein, maken een rondje door de boomgaard, mogen zelf een appeltje plukken en dan lekker gaan genieten van een glaasje pure appelsap uit eigen boomgaard. 

Meestal in september houden we ons jaarlijkse appelplukweekend voor iedereen. De tijdstip hangt af van de rijping van het fruit. Dit is voor jong en oud. Echt gezellig.

Groetjes Ferdinand, Lidy, Chancely en Angeline van Schip

Geïnteresseerd?

Wilt u meer weten over onze telerij, onze rassen of artikelen of aanbiedingen in onze winkel?

Neem contact op